Persoonsgegevensbeschermingsbeleid & Cookies

Verwerking van persoonsgegevens

De via de website www.mobilhome-ohara.com verzamelde gegevens zijn vertrouwelijk en worden verwerkt door de verwerkingsverantwoordelijke BIO HABITAT om uw aanvraag te behandelen, voor de newsletter en de diensten die op de Site worden aangeboden en om u beter te leren kennen. Deze verwerking is gebaseerd op het gerechtvaardigde belang van BIO HABITAT, in het kader van het beheer van zijn relaties met klanten en prospects.

Gegevens die met een sterretje zijn aangegeven, zijn verplicht om uw aanvragen te behandelen. Bij gebrek aan deze gegevens kan uw aanvraag niet in behandeling worden genomen.

Bij BIO HABITAT worden uw gegevens doorgegeven aan de afdelingen marketing/handel, aftersales, support en communicatie. Na uw voorafgaande toestemming kunnen uw gegevens tevens worden doorgegeven aan de andere entiteiten van de BENETEAU-groep en diens distributeurs/dealers en campings die commerciële aanbiedingen kunnen doen. 

Uw gegevens zijn tevens toegankelijk voor onze toeleveranciers (met name voor de hosting van de website). Uw persoonsgegevens kunnen alleen worden doorgegeven aan derden voor de in deze informatiemelding bedoelde doelen of indien u hiervoor toestemming verleent. De toeleveranciers handelen volgens de instructies van BIO HABITAT en zijn verplicht om passende gegevensbeschermingsmaatregelen te treffen.

Uw persoonsgegevens worden bewaard:

  • Voor een periode van 5 jaar vanaf het moment waarop ze worden verzameld en geen contract is afgesloten
  • Gedurende de contractperiode in geval een contract is afgesloten of een bestelling is geplaatst, en worden vervolgens bewaard voor een duur die gelijk is aan de garantieperiode plus de geldende verjaringstermijn (zie termijnen hieronder). Ter herinnering: de verjaringstermijn bedraagt:
    • 5 jaar voor vorderingen op grond van zowel contractuele als extracontractuele wettelijke aansprakelijkheid (behalve lichamelijk letsel)
  • Gedurende 13 maanden vanaf de plaatsing, wat betreft cookies.

In overeenstemming met de geldende regels betreffende de bescherming van persoonsgegevens, heeft u:

  • een recht van inzage (en) rectificatie, verwijdering en overdraagbaarheid van uw gegevens;
  • een recht op beperking van en om bezwaar te maken, met gegronde redenen, tegen verwerking van uw gegevens;
  • de mogelijkheid om aan te geven wat er met uw persoonsgegevens moet gebeuren (bewaren, wissen, doorgeven aan derden, enz.) na uw overlijden;

Deze rechten kunt u uitoefenen door te schrijven naar: 

Bio Habitat
Service Marketing
Adres: ZI de la Folie Sud
Rue Charles Tellier 
La Chaize le Vicomte Cedex - CS 50001
85036 La Roche sur Yon Cedex
Frankrijk

E-mail: marketing@beneteauhabitat.com

In geval van schending van de gegevensbeschermingsregels en met name van de Europese verordening 2016-679, heeft u tevens het recht om een klacht in te dienen bij een nationale toezichthoudende autoriteit zoals de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Cookiebeleid

Tijdens uw bezoek aan deze website kunnen bepaalde browsegegevens worden opgeslagen in "Cookie"-bestanden op uw terminal (pc, tablet, smartphone of ander apparaat waarop van het internet gebruik kan worden gemaakt).
Op deze pagina wordt uitgelegd wat cookies zijn, waartoe ze dienen en hoe u ze kunt instellen. 
Deze cookies worden door BIO HABITAT gebruikt om zo goed mogelijk aan uw verwachtingen te voldoen en de website zo goed mogelijk te laten werken.

Wat is een cookie?
Een cookie is een tekstbestand dat op de harde schijf van uw terminal wordt geplaatst wanneer u een website bezoekt of reclame bekijkt. Het bevat verschillende gegevens zoals de naam van de server die hem heeft geplaatst (server van de website die u heeft bezocht), een uniek nummer en eventueel de vervaldatum van de betreffende cookie.


Met cookies kan een website de terminal van een gebruiker herkennen en browse-informatie verzamelen om vervolgens gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie en uitsluitend de website die de cookies heeft geplaatst kan de hierin verzamelde gegevens lezen of wijzigen.

De cookies die op deze website worden gebruikt 

  • Cookies die nodig zijn om de website goed te laten werken: met deze cookies kunnen de gegevens op de formulieren worden onthouden en de toegang tot bepaalde delen op de site worden beheerd en beveiligd (inschrijving of toegang tot account, een gevraagde dienst, de inhoud van een winkelmandje, enz.). 
  • Functionele cookies: met deze cookies kan de presentatie van een website worden aangepast aan de weergavevoorkeuren van uw terminal (gebruikte taal, schermresolutie, enz.) voor een gepersonaliseerde toegang tot de site. 
  • Analytische cookies (om "kijkdichtheid" te meten): deze cookies verzamelen op anonieme basis bezoekgegevens waarmee statistieken worden opgesteld en websitebezoek wordt gemeten (aantal bezoeken, bekeken pagina's ...) en om te weten hoe de verschillende elementen van de website worden gebruikt (bezochte gedeelten en pagina's ...) zodat BIO HABITAT de kwaliteit van de aangeboden diensten kan volgen en verbeteren. Daarnaast gebruikt deze website Google Analytics, een analysedienst van Google Inc ("Google") waarmee wij inzicht krijgen in de manier waarop onze website wordt gebruikt.
  • Tracking cookies: deze cookies onthouden uw gegevens en herkennen u op andere websites die deels een vergelijkbare reclameruimte commercialiseren

Uw cookies beheren

De plaatsing van deze cookies kunt u controleren en beheren via de instellingen van uw browser.
U kunt de instellingen van uw browser zo configureren dat u alle cookies automatisch of afhankelijk van de website, toestaat of blokkeert. Ook kunt u er voor kiezen om automatisch op de hoogte te worden gebracht wanneer een cookie op uw terminal wordt gezet.
Tot slot kunt u uw browser voor een grotere controle op het beheer van cookies, zo instellen dat u in bepaalde gevallen cookies kunt toestaan of blokkeren voordat deze op uw harde schijf worden gezet door de server van de website die u bezoekt.
Het wordt daarom aangeraden om de instellingen via uw browser aan uw wensen aan te passen.
Elke browser is anders, raadpleeg daarom het "Help"-menu van uw browser om te weten hoe u uw cookie-instellingen kunt wijzigen.

Hierna vindt u meer informatie over de manier waarop u uw cookie-instellingen kunt aanpassen in de meest voorkomende browsers:
Internet Explorer http://support.microsoft.com/kb/278835

Chrome 

https://www.google.com/intl/fr/chrome/browser/features.html

Firefox

https://support.mozilla.org/fr/km/activer-desactiver-cookies-preferences

Safari

http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera

http://www.opera.com/brower/tutorials/security/privacy/

Let op: als u de instellingen aanpast kan dit gevolgen hebben voor het surfen op het internet en de voorwaarden voor toegang tot bepaalde diensten die het gebruik van cookies vereisen. Als u niet tevreden bent, kunt u te allen tijde uw cookie-instellingen wijzigen.